Як повернути шкірі обличчя білизну

Вже багато років засмага надзвичайно модна, проте, як і будь-який віяння моди, вона підходить далеко не всім. Якщо сталося так, що після відпочинку під теплим сонячним промінням або проходження процедури в солярії, обличчя набуло засмаги, яка виглядає сумнівно, можна спробувати повернути шкірі колишній відтінок.

Освітлення добре перенесе комбінована і жирна шкіра, а ось із сухою, тонкою шкірою, яка і так постраждала від засмаги, слід бути обережнішим, підбираючи м’які засоби для відбілювання.

4 дієві методи позбавлення від засмаги
1. Лимонний сік для відбілювання шкіри обличчя. Маска із лимонного соку допоможе повернути шкірі натуральний відтінок. Достатньо протерти обличчя цитрусовою часточкою і залишити сік на 10 хвилин. Після вмивання рекомендується нанести трохи зволожуючого крему.

2. Огірковий лосьйон – дуже популярний засіб для відбілювання шкіри обличчя. Крім тонізуючих властивостей він має здатність до відбілювання. Можна придбати готовий засіб, але краще самостійно приготувати його вдома. Для цього необхідно сік одного великого огірка, бажано натурального, домашнього змішати з горілкою (достатньо половини літра). Отримана суміш наполягає протягом двох тижнів на світлі. Готовий огірковий лосьйон рекомендується процідити та тримати у холодному місці. Для отримання видимого результату достатньо 2-3 протирання на день.

3. Рецепт лосьйону, що відбілює, на основі петрушки. Крім засмаги він ефективно бореться з ластовинням і небажаною пігментацією. Рецепт дуже простий: необхідно подрібнити петрушку, потім 4 столові ложки рубаної зелені залити половиною літра горілки. Склад потрібно помістити в ємність зі скла та настояти у темному місці. Лосьйон з петрушки готується близько 2 тижнів, потім проціджується та зберігається в холодильнику. Наносити лосьйон із петрушки на обличчя потрібно так само, як і огіркову настоянку.

4. Відбілювання шкіри обличчя кисломолочними продуктами. Суха та чутлива шкіра не постраждає, якщо відбілювати її масками із кисломолочних продуктів. Ідеально підійдуть сметана або кисле молоко. Маска наноситься на 20-15 хвилин.

Використання даних методів допоможе позбавитися небажаної засмаги на обличчі. Важливо пам’ятати, що процедури, що відбілюють, можна виконувати не довше двох тижнів, а також бажано мінімізувати контакт із сонцем на момент відбілювання. Достатнє зволоження та регулярність допоможуть досягти бажаного результату за короткі терміни.